Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Zomeravondconcert door Ensemble Fantasticus in 't Woudt


Dietrich Buxtehude  - Sonata in A minor , BuxWV 272
Dietrich Buxtehude  - Sonata Op.1 No.3 in A minor , BuxWV 254
Dietrich Buxtehude  - Sonata Op.1 No.4 in B-Flat , BuxWV 255
Dietrich Buxtehude  - Sonata Op.2 No.3 in G minor , BuxWV 261
Dietrich Buxtehude  - Sonata Op.2 No.5 in A Major , BuxWV 263
Johann Sebastian Bach  - Aria: Mich kann kein Zweifel storen (arr. Fantasticus) , BWV 108
Johann Sebastian Bach  - Cantabile, ma un poco Adagio , BWV 1019a


Uitvoerenden: Fantasticus bestaat uit barokvioliste Rie Kimura, barokcellist/gambist Robert Smith en klavecinist Pieter-Jan Belder.

 
Concertorganisatie: Comité Concerten 't Woudt  
Prijs 1 € 20,00
Openingsconcert door ensemble Fantasticus in ‘t Woudt

Op zaterdag 25 mei a.s. opent het gerenommeerde ensemble ‘Fantasticus’ de serie Zomeravondconcerten 2019 in de kerk van ’t Woudt’. Fantasticus bestaat uit barokvioliste Rie Kimura, barokcellist/gambist Robert Smith en klavecinist Pieter-Jan Belder.
Het ensemble komt met het programma ‘Dieterich Buxtehude – Abendmusik’
't Woudt, een oase in de Randstad, ligt aan de weg van Delft naar het Westland/De Lier.
Dieterich Buxtehude bekleedde van 1668 tot aan zijn dood de prestigieuze functie van organist van de Marienkirche in Lübeck. Hij genoot grote bekendheid door de concerten die hij gaf en organiseerde, waarvoor hij een aantal rijk gevarieerde composities schreef. Bekend is dat de jonge Johann Sebastian Bach te voet een pelgrimage maakte naar Lübeck om grootmeester Buxtehude te horen musiceren. De instrumentale trio’s die gespeeld worden tonen, meer nog dan zijn andere composities, zijn genialiteit en invloed op Bach.

Aanvangstijd is 20.00 uur.
De toegangsprijs is €20,- inclusief een drankje in het nabijgelegen koffiehuis ‘De Hooiberg’.
Online reserveren is mogelijk. Wij adviseren u tijdig van deze mogelijkheid gebruik te maken!
De kaarten kunnen vanaf 19:00 uur op de dag van het concert afgerekend en opgehaald worden in de hal van de kerk. Er is geen pin mogelijkheid. Voor online reserveren en meer informatie zie www.concertentwoudt.nl of via info@concertentwoudt

Rie Kimura is geboren in Japan. Haar briljante viooltechniek wordt alom geprezen en maakt haar tot een veelgevraagd soloviolist en kamermuziekmusicus. Naast Fantasticus, waarvan zij een van de oprichters is, speelt Rie regelmatig met The Amsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Apollo Ensemble en de Nederlandse Bachvereniging. Haar eerste solo-opname ‘Tartini & Veracini’ werd in 2015 uitgebracht en ontving een zeldzame 5-sterren recensie van de Volkskrant.
Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de hoofdprijs van de Yamanashi Early Music Competition 2008 (Japan) en verschillende ensembleprijzen in Brugge en Amsterdam. Zij won in 2010 de Premio Bonporti barokvioolwedstrijd in Italië, waar zij ook de publieksprijs ontving.

Robert Smith is een Engelse barokcellist en gambist. In 2012 won hij de 1ste prijs, de publieksprijs en de speciale prijs van de Bach-Abel Viola da Gamba-Competition in Köthen. In 2013 werd Robert’s spel in The Strad beschreven als: ‘Intens expresive, highly dramatic.’ In 2014 bracht Robert zijn eerste solo-opname uit met muziek voor viola da gamba ‘Tickle the Minikin'. De opname ontving vele enthousiaste recensies en was de
‘Instrumentale Keuze’ van BBC Music Magazine in augustus 2014. In augustus 2017 bracht Robert een van de eerste opnames uit van Telemann's nieuw ontdekte Fantasias voor solo viola da gamba. The Observer beschreef zijn spel als ‘spel van uitzonderlijke kwaliteit’. Het BBC Music Magazine kende de volledige vijf sterren toe voor zowel de uitvoering als de opname.

Pieter-Jan Belder is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist, continuospeler en blokfluitist. Hij geniet een internationale carrière.
Sinds 2005 is hij als dirigent van zijn eigen ensemble Musica Amphion regelmatig te gast in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.
Pieter-Jan behaalde vele prijzen op internationale concoursen. Hij geeft regelmatig masterclasses en is een veel gevraagd gastdocent.
Sinds 1991 maakte Belder meer dan 130 cd-opnames waarmee hij internationale erkenning en bekendheid als klavecinist verwierf.Voor meer informatie:
Comité Concerten ’t Woudt
t.a.v. Albert Moerman
06 22183927

https://m.youtube.com/watch?v=tV0kugqX6lU

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties