Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Ton Koopman 75


JS Bach  - Auf, schmetternde Töne der muntern Trompeten - Dramma per musica , BWV 207a , Cantate


Uitvoerenden: Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra
Martha Bosch, sopraan
Maarten Engeltjes, countertenor
Tilman Lichdi, tenor
Jasper Schweppe, bas
Ronald Brautigam, piano
 
Concertorganisatie: Amsterdam Baroque Orchestra  
Prijs: variërend van € 34,50 tot € 43,00
De vermaarde Ton Koopman viert in oktober zijn 75e verjaardag. Koopman is een van de laatste grote oude muziek-pioniers van het eerste uur. Nog even energiek als 40 jaar geleden, toen hij zijn Amsterdam Baroque Orchestra (ABO) oprichtte, viert hij samen met dit ensemble het bereiken van dit kroonjaar. Bij het concert op 4 oktober in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, in het teken van de jarige musicus en dirigent, staat muziek van - hoe kan het anders - Johann Sebastian Bach op de lessenaar, maar maakt hij ook een verrassend uitstapje.

Het jubileumconcert opent met Bachs cantate BWV 207a “Auf, schmetternde Töne der muntern Trompeten - Dramma per musica”, een van de mooiste volgens de jubilerende dirigent, en Haydns Symfonie nr. 98 met een klavecimbelsolo aan het slot. Vervolgens een noemenswaardige uitstap: Koopman dirigeert het ‘moderne’ meesterwerk Zigeunerlieder van Johannes Brahms met pianist Ronald Brautigam als solist.
Voorafgaand aan het concert is er een college door oud-directeur van het Festival Oude Muziek Jan van den Bossche over '75 jaar Ton Koopman - 75 jaar oude muziek'.

Ton Koopman (1944) is al sinds zijn studententijd actief als organist, klavecinist en dirigent. Hij leidde meerdere generaties barokmusici op, werkte als inspirator van diverse festivals en evenementen, publiceerde wetenschappelijke werken en onderzocht archieven en bronnen van oude muziek. Wereldwijd is hij al decennia veelgevraagd en hooggewaardeerd door publiek én uitvoerende musici. Het gegeven dat Ton Koopman in eigen land zijn 75e verjaardag zal vieren, is bijzonder feestelijk, omdat hij als dirigent en organist een groot deel van het jaar op tournee is in het buitenland.

https://youtu.be/QIHFfuzKYPI
https://youtu.be/nifUBDgPhl4

Toon meer concerten