Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
SPRAKELOOS


o.a. J.S. Bach, Arvo Pärt en S. Rachmaninoff  - Koormuziek zonder tekst , kamermuziek


Uitvoerenden: Kamerkoor Poco Piu te Nijmegen o.l.v. Saskia Regtering

m.m.v. Martje van Damme, piano
 
Concertorganisatie: kamerkoor Poco Piu te Nijmegen  
Prijs geen € 18,00
Het volgende concert van Poco Più heeft als titel: Sprakeloos. We zingen muziek waarin de tekst geen of slechts een ondergeschikte rol speelt.
Er klinkt een bewerking voor koor van een fuga van Johann Sebastian Bach uit het Wohltemperierte Klavier, de Counting Music van Chris Lawry (volledige tekst: 1,2,3,4) en Solfeggio van ArvoPärt (volledige tekst: do, re, mi, fa, sol, la, si, do). Ook is er een prachtige bewerking voor kamerkoor van de beroemde Vocalise van Sergei Rachmaninoff en het bijzondere stuk Oremus van Urmas Sisask. Deze in 1960 in Estland geboren componist weet zonder woorden heel mooi een verstild gebed te laten klinken.
Een aantal jaren geleden had Poco Più veel succes met het programma Russische Dichters: Russische poëzie op muziek gezet door diverse componisten. We zongen toen delen uit de cyclus Een Poesjkin Krans van Georgi Sviridov. Twee van die stukken passen wonderwel in ons nieuwe programma: In Reveille horen we de trompet de mensen wakker maken en in Ekstergekwebbel wordt die vogel mooi geportretteerd.
Verder zingen we muziek van Gabriel Fauré, Georg Friedrich Händel, Henry Purcell (een bewerking van de beroemde aria Dido's Lament uit Dido and Aeneas) en Johann Pachelbel. Pianiste Martje van Damme zal Poco Più in een aantal stukken begeleiden en ze speelt solo pianomuziek die goed bij dit programma past. Het wordt een sfeervol concert, met bijzondere muziek die niet vaak te horen is.Zondag 30 september 2018 om 15:00u in de Kerk Antonius Abt, Dennenstraat 125, Nijmegen.Toegang: € 15,00 voorverkoop / € 18,00 aan de kerk.
CJP en Studentenpas: € 12,00/€ 15,00
Voorverkoop vanaf eind augustus via deze website en bij boekhandel Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat, Nijmegen


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties