Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Odyssee-ensemble speelt barok in Witte Kerk te Heiloo


Christoph Graupner (1683 1760)
Georg Philipp Telemann (1681 1767)
Johann Friedrich Fasch (1688 1758)
Johann Sebastian Bach (1685 1750)


Uitvoerenden: Ensemble Odyssee bestaat uit negen musici, die allen hebben gestudeerd bij pioniers van oude muziek. Het ensemble legt zich toe op minder gespeelde werken tussen 1650 en 1750 en treedt regelmatig op tijdens nationale en internationale concertseries.
Prijs: variërend van € 10,00 tot € 15,00
Zondagmiddag 11 november 15:00 uur.
Odyssee Ensemble concerteert in de Witte Kerk van Heiloo.
Uitgevoerd worden werken van Bach, Telemann, Graupner en Fasch.

Het briljante Odyssee Ensemble draagt zijn heldhaftige naam niet vergeefs: de kernleden van dit Barokensemble zijn afkomstig uit allerlei landen van Europa en hebben hun thuishaven “Ithaka” in Amsterdam.
De komende maand is het gezelschap op tournee in Nederland en doet deze middag de Witte Kerk in Heiloo aan.
Het programma waarin het Odyssee Ensemble orkestrale grandeur en solistische virtuositeit afwisselt, draagt de titel
Freundschaft

Het programma omvat feestelijke en virtuoze muziek van de vier onderling concurrerende Duitse barokcomponisten Johann Friedrich Fasch, Christoph Graupner, Georg Philipp Telemann en Johann Sebastian Bach. Dit viertal concurreerde in het Leipzig van 1722 voor de functie van Thomascantor, iemand die verantwoordelijk was voor de muziek in beide hoofdkerken van de Duitse stad, te weten de Thomaskirche en Nikolaikirche. Bach werd uiteindelijk de gelukkige, omdat de beoogde cantor Telemann voor Hamburg had gekozen.

In Freundschaft zien we enerzijds een battle tussen deze vier componisten, weerspiegeld in de bezetting van de muziekstukken die worden gespeeld door vier kernspelers van Ensemble Odyssee: Eva Saladin (viool), George Fritz (hobo), Anna Stegmann (blokfluit) en Andrea Friggi (klavecimbel). Hun strijd omvat verschillende genres, van een soloconcert tot en met een orkestsuite.
Anderzijds volgt, nadat de muzikale vrede is gesloten, een harmonieus samenspel tussen de leden van het ensemble, want “om goed samen te kunnen musiceren, is het nodig dat men de concurrentie vergeet en een vriendschap aangaat.” Het publiek kan vervolgens genieten van minder bekende en bekende stukken, zoals Bachs Vierde Brandenburgse Concert (voor viool en klavecimbel).

Ensemble Odyssee bestaat uit negen musici, die allen hebben gestudeerd bij pioniers van oude muziek. Het ensemble legt zich toe op minder gespeelde werken tussen 1650 en 1750, treedt regelmatig op tijdens nationale en internationale concertseries en nam cd’s op voor het Pan Classics- en Glossa-label.

Een concert op een eerlijke en natuurlijke manier voor elk publiek zo toegankelijk mogelijk maken, is het hogere doel.
“We denken dat we ons qua filosofie en uitstraling van jonge en traditionele barokensembles in Nederland onderscheiden”, aldus Ensemble Odyssee. “We willen het publiek raken door een uitvoering van oude muziek, waarin de muziek door haar eigen zeggingskracht, zonder buitenmuzikale effecten en in een historisch gefundeerde vertolking tot uiting komt.”

Over de kernspelers:

Georg Fritz hobo - Oostenrijk
Hier war die makellose Spielweise zu bewundern, mit der Georg Fritz seine fast klappenlose Barockoboe meisterte - Klaus Trapp, October 2015

Anna Stegmann blokfluit - Duitsland
Stegmann proved one of the stars of the afternoon, especially with her superb performance of Vivaldi’s Concerto in C for soprano recorder which brought an added enthusiastic ovation after its virtuosic first movement. Daily Telegraph, January 2016

Eva Saladin viool –Zwitserland
Overtuigt met een zuiver en bijzonder expressief spel op een uitstekend beheerst en historisch geïnformeerde manier". Klaus Trapp, Echo Online (2015)

Andrea Friggi klavecimbel - Italië
De instrumentale training o.l.v. Andrea Friggi, die dwingt tot scherp lezen en inventief interpreteren, zorgt voor een bewonderenswaardige uitvoering. Diapason, August 2013

Kaarten voor dit unieke concert kunt u bestellen via onze website www.concertenwittekerk.nl

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties