Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           

uw regio Concerten
in uw regioMatthäus Passion J.S. BACH


Johann Sebastian Bach  - Matthäus Passion


Uitvoerenden: VUL VOOR DE SPECIALE PRIJS DE ACTIECODE IN; BA55THE BACH CHOIR & ORCHESTRA of the Netherlands
Robert Luts- Evangelist
Henk van Heijnsbergen – Christus
Olga Zinovieva - Sopraan
Yana Mamonova - Sopraan
Sytse Buwalda - Countertenor
Martinus Leusink- Tenor
Jasper Schweppe – Bas
Thilo Dahlmann – Bas

PIETER JAN LEUSINK - DIRIGENT
 
Concertorganisatie: The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
Prijs: variërend van € 49,95 tot € 54,95
De Matthäus Passion <\B> geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd. Dirigent Pieter Jan Leusink geniet de reputatie van een onuitputtelijke passie in zijn uitvoeringen welke de compositie helemaal tot zijn recht te laat komen voor de luisteraar. Hij dirigeerde Bachs Matthäus Passion meer dan 400 keer! De jaarlijkse traditie in Het Koninklijk Concertgebouw is verankerd bij het Nederlandse publiek waardoor het gezelschap o.l.v. Leusink dit jaar 10 maal optreedt in de Grote Zaal.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands <\b>zijn specialisten in het uitvoeren van deze compositie.The Bach Orchestra of the Netherlands bespeelt authentieke instrumenten uit Bachs tijd en behoort tot de top van Europese barokorkesten. The Bach Choir of the Netherlands wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank.

Solisten<\b>
Door de zorgvuldige keuze van (inter)nationale solisten ontstaat een sterke basis: De Belgische evangelist Robert Luts is ongeëvenaard ‘verteller’, de Christus-rol wordt door Nederlandse bas Henk van Heijnsbergen op indrukwekkende wijze gezongen. De Russische sopranen Olga Zinovieva en Yana Mamonova en maken deel uit van de vaste solisten van The Bach Choir of the Netherlands en staan garant voor adembenemende momenten. Countertenor Sytse Buwalda is een wereldwijd fenomeen en met recht een specialist te noemen in het uitvoeren van de aria’s uit de Matthäus Passion. De charismatische bassen Thilo Dahlmann, Jasper Schweppe en tenor Martinus Leusink completeren de uitgelezen cast.


" target="_blank">
" target="_blank">Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties