Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Jubileumconcert Bach Consort Nijkerk


Bach, Händel en Purcell  - Magnificat, Coronation Anthems en veel meer , Motet, cantate en liederen


Uitvoerenden: Dirigent: Falco van Loon
Marjon Strijk - sopraan
Dorien Lievers - alt
Falco van Loon - tenor
Joep van Geffen - bas
Rémy Baudet - concertmeester
Bach Consort Nijkerk koor
Concertorganisatie: Stichting Bach Consort Nijkerk  
Prijs gratis € 0,00
‘Bach Consort Nijkerk jubileert met groot concert!’

Op zaterdag 29 september 2018 viert Bach Consort Nijkerk haar 5-jarig bestaan. Een mijlpaal waaraan niet voorbijgegaan mag worden. Om dit met u te vieren, geeft het Nijkerkse consort onder leiding van Falco van Loon een groots jubileumconcert dat u beslist niet mag missen!

Anders dan u gewend bent, begint het concert eenmalig om 20:00 uur. De locatie blijft ongewijzigd de RK St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36. Het wordt een spectaculair en avondvullend muziekfeest, met halverwege het programma een pauze waarin koffie, thee, wijn, fris en andere versnaperingen verkrijgbaar zullen zijn.

Voor dit concert pakt Bach Consort Nijkerk extra uit met onder meer een groter orkest. De inzet van pauken, trompetten en fluiten maken er een spectaculair geheel van. Het ‘Magnificat’ van J.S. Bach vormt het belangrijkste werk bij dit concert. Maar dit feestelijke jubileum zou niet compleet zijn zonder onder andere de sprankelende kroningswerken ‘My Heart Is Inditing’ en ‘Zadok The Priest’ van G.F. Händel. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ook het ‘Brandenburgs Concert nr. 4’ van J.S. Bach uitgevoerd met als hoogtepunt een virtuoze solo van violist en concertmeester Rémy Baudet. Daarmee is het feest nog niet ten einde, want het motet ‘Lobet den Herrn, alle Heiden’ van J.S. Bach maakt tevens onderdeel uit van het programma. Een ander niet te vergeten hoogtepunt is ‘Hear My Prayer, O Lord’ van H. Purcell. Dit schitterende achtstemmige werk wordt zoals het bedoeld is, a capella uitgevoerd. Falco van Loon is zelf één van de solisten deze avond. De overige solisten zijn; Marjon Strijk (sopraan), Dorien Lievers (alt) en Joep van Geffen (bas).

Om u dit bijzondere concert aan te kunnen bieden, zijn de voorbereidingen al in volle gang. De toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Wij hopen u op zaterdag 29 september 2018 om 20:00 uur in de RK St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36 te mogen verwelkomen!


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties