Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Grootmeesters van de Renaissance en Barok: Bach en Allegri


J.S. Bach, J.S. Bach  - Fantasia & Fugue in G mineur , Koor
Gregori Allegri  - Miserere , Koor


Uitvoerenden: Kamerkoor Amsemble  
Concertorganisatie: De Waalse Kerk  
Prijs Eerste € 16,00

Couleur Vocale 2018

J.P. Sweelinck leefde op het snijvlak van de renaissance en de barok. Een vreemd tijd waarin zelfs het orgel verboden werd (1578) te spelen tijdens de eredienst. De a capella muziek kreeg een nieuwe impuls en bijzondere koorwerken werden geboren. Sweelinck toonzette alle 150 psalmen van het nieuwe psalmboek van de Reformatoren uit Genève in meerstemmige zettingen.

In 1638 schreef Gregorio Allegri (1582-1652) het indrukwekkende Miserere. Bijzonder hoogtepunt is de hoge c voor de sopraansolist. Als opmaat voor de tweede helft, hoort u het orgel weerklinken met de Fantasia & Fugue in G mineur van J.S. Bach.

Na de pauze hoort u een van de vier Lutherse missen die Bach schreef rond 1730. Bach gebruikte voor deze missen zijn lievelingsstukken uit enkele eerder geschreven cantates. De missen zijn opgebouwd uit drie intensieve koordelen en drie prachtige aria’s.Amsemble

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er 4 tot 7 projecten georganiseerd rondom een speciaal thema, waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzondere combinatie in bezetting, stijl of toedracht. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.

Toon meer concerten