Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
BachAgenda Nederland
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           

uw regio Concerten
in uw regioBach en de Noorderlingen


Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - diverse , motetten


Uitvoerenden: ensemble Cantatrix
Basso continuo: Vincent van Laar (orgel), Maria Vahervuo (cello) en Hendrik-Jan Wolfert (cello).
?Strijkkwartet: Cypresses Quartet, Tenor: Rudmer de Vries
Dirigent: Hans Leenders
 
Concertorganisatie: Cantatrix  
Prijs 15,00 € 15,00
Bach en de Noorderlingen

De motetten van Johann Sebastiaan Bach behoren tot de absolute hoogtepunten in de polyfone kunst. Ze vormen geen samenhangende cyclus of iets soortgelijks. Ze zijn geschreven tussen 1723 en 1729 voor uiteenlopende gelegenheden en zijn verschillend van structuur en stijl. Hoewel de motetten totaal verschillend zijn van structuur hebben ze gemeen dat ze veel worden uitgevoerd rondom Pasen.
Zo niet de Noorderlingen
Het programma herbergt niet voor niets de term de “Noorderlingen”.
Hiermee wordt aandacht besteed aan de ongeëvenaarde rijkdom, creativiteit, van koorzang, compositie, cultuur en klank van onze noordelijk buren.

Met dit programma wordt het “muzikale bewijs” geleverd dat de muziek van alle tijd is. Dit programma heeft de titel “Bach en de Noorderlingen” omdat er een spanningsveld wordt gecreëerd tussen oude en nieuwe muziek, verschillende stijlen, talen en culturen en ook verrassende overeenkomsten.
Naast contrasten loopt er ook een verbindend element door dit programma om het tot een artistiek geheel te smeden: Het gaat in alle gevallen over het lijden en de eenzaamheid van de mens eindigend in een hoopvol slot.

Cantatrix is ervan overtuigd dat ook dit programma zal resulteren in een onderhoudend concert waarin zowel bekende als minder bekende koormuziek een zo breed mogelijk publiek zal bereiken.

https://youtu.be/1i4yAeibtbI
https://youtu.be/lK7Ewq5MOVs

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties